MY Buenos Aires

I have just started plotting out my favourite places in the loveliest city of the world.
No objectivity, no representativity, no fairness.

Share the places you love in the comments. I will try them out and add them if I’ll love them too. With credit to you if I didn’t know them before, of course.

Until I find out how to make a legend, the colors are:

BLUE for food places
RED for culture centers etc
YELLOW for museums
PURPLE for nightlife
PINK for nice places to hang out or stroll
TURQUOISE for… the rest

Annonser

11 responses to “MY Buenos Aires

 1. Eskil Fagerström

  Fint! Bra idé, borde sno den direkt till 100 adresser i Rom!

 2. Gört! Det är lätt. Har också kommit på hur man kan lägga in bilder och få länkar i ett särskilt formulär, man använder bara Rich Text. Inte hunnit fixa.
  Snart har jag också lärt mig av mina homies hur man fixar legend (vad heter det på svenska?) och lite annat.

 3. Lovisa Höök

  Åh vad jag längtar efter att prova kryssa runt efter den här kartan. Det får banne mig bli en resa till vintern.

 4. Peter Gimbe

  Hej Kinga!!
  Vilken fantastiskt bra idé med en sådan här sajt! Jag är i BA för sjunde (!!) gången och nu stannar jag hela sex veckor. Här kommer lite tips efter två veckor, men jag kan lova att det kommer komma mer!
  Peter
  Mat: Vi har lagt tio dagar på att leta upp det perfekta ”bife de lomo”-stället, dvs grillad oxfilé. Det finns många bra, men här är topp tre av dem vi hittat i BsAs:
  1. El Establo, San Martin y Paraguay. Stället är enkelt, men köttet är – perfekt! Servicen noggrann. Många stammisar. Alldeles intill finns BA’s bästa (?) mojitos, se längre ned.
  2. La Cabrera, José La Cabrera y Thames, i Palermo. Det här stället är väldigt populärt, något dyrare, och har inte bara grymt kött utan bjuder också på en upplevelse vad gäller mat, service etc. Boka i förväg eller var beredd att ta en drink och vänta på bord. Ni blir inte besvikna!!
  3. Los Bifes, Estados Unidos 501 y Bolivar, San Telmo. En kedja av parillor, men riktigt bra. Dessutom i de trevliga San Telmo-kvarteren med många bra barer.

  Vad gäller mat finns också tipsen El Otrero, Augustin R Caffarena 64, i La Boca. Biffen tyckte inte vi var särskilt bra, välj annan mat. Men stämningen – alltid mycket folk, massor med fotbollskuriosa på väggarna och hög stämning gjorde det värt ett besök. Men ta taxi dit och tillbaka – La Boca är lite halvskumt och det här stället ligger ensamt.

  Las Cabras, Fitzroy y El Salvador, Palermo, mycket trevligt ställe med massor med bord inne och ute. Vädligt populärt och de serverar traditionell argentinsk mat. Gott – och billigt. Men kom inte efter 22, då är det trångt.

  Barer:
  Milion, Parana 1048 y Santa Fe, mycket snygg bar i två plan. Stor innergård dessutom. Torsd-Lörd mycket populär. Här kan de verkligen blanda drinkar!! Pröva särskilt deras Caipisake – japansk sake med citron och is. Gott!!! Bra blandning av locals och expats. http://www.milion.com.ar

  El Federal, Carlos Calvo y Peru, San Telmo, är en väldigt snygg bar med gammal, genuin inredning. Dessutom serverar de oerhört god mikrobryggd öl, beställ ”Rubia” och ni ångrar er inte!!

  Bangalore, Humboldt 1416 y Cnel Niceto Vega, Palermo, här kan man äta indiskt en trappa upp men ärligt talat så är den stora attraktionen att man kan beställa in stora pitchers med gin & tonic för 40 pesos styck. De är både goda och ger önskad effekt…

  Hotell:
  Mansion Dandi Royal Tango Boutique Hotel, Piedras 922 y Carlos Calvo, San Telmo. Ska ni bara unna er enda natt på hotell i BsAs ska ni bo här!!! Titta på bilderna på hemsidan! Det här är en gammal herrgård mitt i tangokvarteren i San Telmo som renoverats och gjorts till en kombination av litet hotell, 30 rum, och tangoskola. Väldigt vackra dekorationer och fantastiska rum! Vi bodde i Carlos Gardel-sviten, högst upp, för endast 750 kr för en natt och det var underbart! http://www.mansiondandiroyal.com/

  • Tack för finfina tips! Ska testa allt jag hinner innan jag sticker. La Cabrera är jag inte så förtjust i, bra kött men plastig ”onda” tyckte jag. Las Cabras har jag föresatt mig att prova sedan länge, har hört att det är super.

 5. Peter Gimbe

  Just ja, glömde ju stället med BA’s eller kanske världens största och godaste mojitos!!
  Tyvärr vet jag inte vad baren heter, men den ligger på San Martin, mellan Paraguay och Marcelo T Alvear, alldeles i närheten av El Establo som jag nämnde i förra mejlet. Stället är smalt men går djupt in och är ganska stort.
  Det är bartendern Romina som gör de bästa mojitosen – stora, goda och inte dyra!!
  Peter

 6. Hm ok. Fantastiskt! Får kalkera ugnspapper med den här också och ta med mig.

 7. Åker till BA i december och den här listan kommer bli ovärderlig! Tack

 8. Birgitta

  Är nu Baires för tredje gången, denna gång sex månader. För att lära mej språket bättre och för att dansa ännu mer tango förstås.
  Ett absolut favoritställe när det gäller museer är MALBA ( http://www.malba.org.ar/web/home.php ) men även det pyttelilla Museo de la Mujer är värt ett besök (www.museodelamujer.org.ar), just nu pågår där en utställning med fantastiska skulpturer i trä och marmor.
  Restaurang Cervantes på Peron 1883 är ett fin-fint matställe dit vanligt folk går. Mycket bra och billig mat, men kom i tid, det blir fort fullt!
  Har nu fem månader kvar av vår vistelse här denna gång, så förhoppningsvis hittar vi ännu fler favoritställen framöver!

 9. Kul att du har hittat hit Birgitta! Håller med dig om Malba, och det är med på kartan. Museo de la mujer låter intressant, och tack också för restaurangtipset.
  Eftersom jag personligen inte är så inne på tango saknas tangoställen på kartan. De stora vanliga känner jag till, men har du något som är alldeles extra härligt och som du tror vanliga turister inte så lätt hittar till, tipsa gärna!

 10. Birgitta

  Hej igen!
  Jag kan definitivt tipsa om bra lärare: dels Cristhian Sosa som håller till på Darcos skoaffär på Sarmiento 835 (13-16 vardagar), dels ett par som heter Rene Torres och Junko Mori som har lektioner på Salón Canning, Scalabrini Ortiz 1331 på torsdagar 17:30. Det finns ju hur många som helst som är bra, det här är bara två exempel!
  Practica (övningstillfälle med maestro Carlos Perez o Rosa Forte) måndag- o onsdagkvällar på Sunderland i Villa Urquiza (Lugones 3161) är ett ställe med mycket bra stämning, väl värt ett besök!
  Mycket bra tangoskor finns på många ställen, men har man tid är det enklast och billigast att åka till Calzado PH i Pompeya, Grito de Asencio 3602. Man väljer material, färg och klackhöjd och måttbeställer. Skorna är oftast färdiga på en vecka och betydligt billigare än i city. Den här skofabriken tillverkar skor till många fina affärer i stan, det är bara stämpeln i skon som skiljer, och priset förstås! De har färdiga skor också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s